vrijdag 31 oktober 2014

Tijdverandering

Vroeger was ik altijd heel blij als de wintertijd inging. Dat extra uurtje gebruikte ik om een uurtje extra te slapen. Avondmens als ik ben was het helemaal niet erg om een uur later op te mogen staan.
Tegenwoordig ben ik nog steeds een avondmens, maar zit dat extra uurtje slapen er niet meer in. 's Avonds is het namelijk helemaal niet moeilijk om een uurtje later naar bed te gaan. Maar de volgende morgen blijkt dat de kinderen nog helemaal niet in de wintertijd zitten. Om 10 voor zes zijn ze wakker. En niet alleen de eerste dagen, vanmorgen was het nog steeds veel te vroeg. Te laat naar bed en te vroeg eruit, dat levert gegarandeerd slaaptekort op *gaap*.

Ik hoop dat het met de dagen/weken/maanden later wordt dat we wakker mogen worden. Maar als ik diep graaf in mijn geheugen, dan was het met de ingang van de zomertijd juist heerlijk, een verandering van 6 uur wakker worden naar 7 uur. Ik ben dus een heel klein beetje bang dat het 6 uur blijft tot de zomertijd. Ik weet dat er ook veel voordelen aan de wintertijd zitten, maar wat dit betreft had het van mij best zomertijd mogen blijven. Hoe doen ouders dat eigenlijk als ze met kinderen voor een paar weken naar Amerika gaan oid. Dan is het toch alleen maar erger?
Gisteren heb ik pas mijn horloge goed gezet. Ik hoopte dat het zou bijdragen om dingen eerder te doen of eerder naar bed te gaan, maar dat werkte toch niet :-) Het was alleen handig om te beseffen dat de kinderen niet op een heel onlogische tijd wakker werden.

Hebben jullie ook 'last' van de wintertijd, of vind je het juist heerlijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten