maandag 8 december 2014

Pakjesfeest

Sinterklaas is weer het land uit, gelukkig!
We vierden het vrijdag voor het eten. Dat doen we al een paar jaar en dat bevalt goed! We kunnen in alle rust de cadeautjes uitpakken, vervolgens gaan we 'normaal' en vooral zonder gestuiter eten. Daarna kunnen de kinderen nog even spelen met de cadeautjes en dan redelijk op tijd naar bed en hebben wij de avond voor onszelf. Met name onze middelste leeft het beste met een vrij constante bedtijd, op deze manier is iedereen blij.

De pakjes vielen dit jaar ook goed in de smaak. Ik had best veel kleine cadeautjes gekocht, dat maakt het uitpakken toch wel leuk, maar het was voor mij wel veel werk. En vervolgens spelen ze toch niet overal evenveel mee. Volgend jaar ga ik dus maar voor een paar cadeaus per kind. En ik zag al handige lijstjes voorbij komen op internet die ik volgend jaar maar wat bewuster ga navolgen. Eén cadeautje om te kunnen dragen (dit jaar had ik voor iedereen een pyjama die erg goed in de smaak viel), één cadeautje om te lezen (ik had voor iedereen dit jaar een voorleesboekje), één cadeautje wat nuttig is (onze jongste kreeg een dekbedovertrek en de oudste een tas) en een cadeautje voor de leuk. Misschien ook nog iets lekkers erbij en ze hebben allemaal al 5 dingen om uit te pakken. Dan nog een paar cadeautjes voor iedereen, dit jaar een gezelschapsspel en een doos kleurpotloden. En de zak is al aardig gevuld.
Man en ik hadden ook voor elkaar iets gekocht zonder dat we het wisten. Heel toevallig was het gekocht bij dezelfde winkel en ook nog eens voor exact dezelfde prijs. Maar de grootste grap was dat man een boek had gekocht dat ik al had (hij zag ergens in het boek 2014 staan en ging ervanuit dat het dus een nieuw boek was, wat ik nog niet kende maar het was de achtste druk die was uitgekomen in 2014) en ik had voor man een cd gekocht die we ook al hadden (wat nog een stukje erger was, want die cd had ik voor mijn verjaardag van hem gekregen).

Er mogen dus twee cadeautjes geruild worden, maar zo'n grap verzin je niet, dus we konden er allebei best wel om lachen.

1 opmerking:

  1. Leuk om het zo te doen, dan heb je zelf ook nog een avond. Dat kan nog als ze klein zijn! Ha wat leuk dat je zulke cadeautjes gekocht hadden. Zou hier ook kunnen gebeuren;)

    BeantwoordenVerwijderen