woensdag 21 maart 2018

Stemrecht

Na een eerste griepronde volgde een tweede en een derde, maar hopelijk geen vierde. Drukte hier in huis met alle zieken. Gelukkig is nu alles weer een beetje rustig. Iedereen weer naar school en naar het werk en het 'normale' leven gaat weer zijn gangetje. Dus weer tijd voor een blogpraatje.

Als huisvrouw (letterlijk? of figuurlijk?) hoor ik wel eens het grapje dat ik maar één recht heb, namelijk het aanrecht. En helaas voor alle flauwe grapjesmakers klopt dat toch niet, gelukkig heb ik ook nog een stemrecht. En dat is vandaag wel toepasbaar met de gemeenteraadverkiezingen en een referendum. En ja, ik ga stemmen (ook voor mijn man) en nee, ik heb nog niet echt een idee waarop. Vanmorgen heb ik de stemwijzer ingevuld waar ik wel iets wijzer van geworden ben, want ik kwam uit op de partij waar ik voorheen vaak op heb gestemd, maar bij de reacties van die partij op de stellingen ben ik eerder geneigd daar gillend voor weg te lopen. Ik houd wel van een goede inhoudelijke onderbouwing en helaas ontbrak die voor het grootste gedeelte. Het leek wel of de partij in 5 minuten een verklaring heeft gegeven om er maar zo gemakkelijk en snel mogelijk vanaf te zijn. Jammer, gemiste kans denk ik. Op landelijk niveau ben ik heel blij met deze partij, maar hier plaatselijk heb ik er op deze manier toch geen vertrouwen in. Van het beste alternatief ben ik ook nog niet overtuigd, dus ik twijfel nog even verder. Weten jullie het al? Of zijn jullie ook nog aan het twijfelen?

Ik ga in elk geval niet stemmen op een willekeurige vrouw omdat vrouwen meer en beter vertegenwoordigd moeten zijn in de top. Dat vind ik nou echt een vorm van betutteling die van mij weer niet hoeft. En ja, dat zegt een huisvrouw die teert op het salaris van haar man ;) Maar wellicht daarover een andere keer een uitgebreider verhaal :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten