dinsdag 7 april 2015

Banken

Heeft iedereen goede Paasdagen gehad? We hebben heel traditioneel Jezus' dood en opstanding gevierd in de kerk. Eén van de mooiste feesten van het jaar. Onze dochter kwam zondagmorgen beneden en vroeg zich af waar de slingers waren, het was toch feest? Welja, de slingers hebben de feestvreugde zeker verhoogd!
En wat heb ik me weer verbaasd over de winkelkarren vol die ik donderdag bij mijn wekelijkse boodschappen langs de kassa zag gaan. Echt, waar de mensen het allemaal laten, dat is voor mij echt een raadsel. En dan zijn de meeste winkels gisteren ook nog open geweest. Want je zult net zien dat je anderhalve kar boodschappen in huis hebt gehaald en net dat ene dingetje nog vergeten bent, waarvoor je per se op paasmaandag nog weer naar de winkel moet. Ach, iedereen moet het ook een beetje zelf weten, maar ik vraag me stiekem af wat er nu nog van over is en hoeveel er weggegooid gaat worden. Ik had de normale hoeveelheid boodschappen en heb zelfs vanmorgen niet zoveel gekocht. We zingen het echt wel een paar dagen uit zonder naar de winkel te gaan. Luxe!

Voor ons was het gisteren geen geschuifel over een woonboulevard. Daar waren we zaterdag namelijk al geweest. Door al die negatieve aandacht van banken in het nieuws hebben we maar bedacht dat we gaan investeren in onze eigen bank. Een nieuwe welteverstaan. Op dit moment hebben we twee banken, maar die zijn vies. Er zitten vlekken in die we er niet meer uitkrijgen en een paar maanden terug had ik bedacht dat we dan grand foulards erover zouden doen. Het was best een leuk idee, al zeg ik het zelf, maar de uitvoering liet nogal wat te wensen over. Op de verpakking stond een mooi plaatje, maar zelfs de allereerste keer lukte het me al niet om hem zo te draperen dat het er ook maar een half zo mooi uitzag. En als het er eindelijk naar tevredenheid op lag, dan gingen er wel weer een paar kinderen op de bank zitten (helemaal terecht, want daar is een bank natuurlijk ook voor bedoeld) en wanneer ze er dan vanaf gleden zakte de grand foulard mee. Geen succes als je het mij vraagt. Uiteraard heb ik ze er helemaal verkeerd overheen gedaan, of had ik het vast moeten zetten, of... of... of...
In elk geval zijn we er klaar mee en dus op zoek naar een nieuwe bank. Eentje, zodat we flexibeler zijn in de opstelling van de kamer. Maar of het een hoekbank of een 3-zits gaat worden, daar zijn we nog niet uit. Zo'n heel grote kamer hebben we niet, waardoor een hoekbank best wel lomp kan overkomen. Aan de andere kant kun je daar wel net even wat lekkerder op liggen. Ook al slapen we altijd gewoon in bed, het idee weet je wel. Herstel, jongste dochter ligt momenteel heerlijk te slapen op de bank. Die gebroken nachten breken haar dus eigenlijk toch wel op.

We twijfelen nog even verder, eerst maar een keus maken wat het gaat worden en dan een leuke aanbieding afwachten, het komt vast goed!
Wat voor bank(en) heb jij? En bevalt dat of had je achteraf toch voor iets anders gekozen?

8 opmerkingen:

 1. Wij hebben een leren bank, en da's geen overbodige luxe met drie kids en een hond. Voor de gezelligheid leg ik er dan ook een dekentje over, dat nooit blijft liggen natuurlijk ;-)
  En ja, die overvolle winkelkarren, dat snap ik dus ook niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgelopen vrijdag ging ik mijn wekelijkse boodschappen halen en het was geweldig druk in de winkel. Ik zei tegen een winkelende mevrouw. Wat is het toch druk vandaag. En ach ja, goede vrijdag, dan hebben de Duitsers vrij. Dan worden wij overstelpt met onze buurgenoten die allemaal bij ons komen winkelen. En wat de mensen allemaal in huis halen, ik weet het ook niet. Wij hadden verse soep, gehaktballen, boontjes en aardappelbolletjes. Gewoon simpel en lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben sinds oktober een nieuwe bank; een lichtbruine van ribstof, stoer, mooi en praktisch. Hoewel niet helemaal praktisch, want niet katbestendig... Zzzzzzucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grote, leren hoekbank. Ontzettend veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een tweedehands Chesterfield van marktplaats en een houten bank die eigenlijk een bed is. Maar die gebruiken we als bank.

  Ik herken het probleem van de grand foulards helemaal. In theorie een geweldig idee, maar in de praktijk krijg je ze nooit zo mooi en inderdaad: zo gauw iemand er op gaat zitten liggen ze slordig.

  Ik ben benieuwd wat je nieuwe bank gaat worden!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De nieuwe bank zal er nog niet direct zijn denk ik ;-)
  Een tip om de grand foulards een beetje vast te laten zitten is een stuk tuinslang nemen zo breed als zitting van de bank. Je legt de grand foulard op de bank. Daar de tuinslang weer op. En die duw je dan tussen de kussens en de rugleuning in. Dan eventueel nog vier strakke knopen in de hoeken leggen zodat de doek/knoop tegen de bank aan komt en de hij blijft een stuk langer mooi zitten. Studentenhuis ervaring ;-)
  Hopelijk heb je ruimte tussen de rugleuning en de zitting voor de tuinslang. Scheelt een hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik eens proberen, bedankt voor de tip! Inderdaad zit er best wat levertijd op een nieuwe bank.

   Verwijderen
 7. wij hebben nu een grote hoekbank van seats en sofa's. we hadden al verwacht dat hij niet lang mee zou gaan. we hebben m nu ruim 5 jaar. de plek waar ik veel zit vooral (tja ben veel thuis :p) is helemaal ingezakt, een naadje ind e stof laat los en er vallen gaatjes in de stof.. hij hefet t nog lang volgehouden.. de kinderern zitten/spelen er veel op en ook natuurlijk de opvangkinderen. we gaan vandaag bij profijtmeubel kijken, man had een bank online gezien die je zelf kan samenstellen, met allerlei handigheidjes als een uitschuifbaar loungedeel (dus niet in de weg als je m niet nodig hebt! heerlijk = extra ruimte in de woonkamer!), een poef/loungdedeel die je open kan klappen en waar je bijf je kleden in op kan bergen! (we hebben altijd 3 fleecedekens beneden liggen tegen de "kou" en om een tent te maken enz) en meer van die dingen. we gaan dus kijken of we een bank kunnen samenstellen naar onze zin, ook qua prijs en of die ook lekker zit ;) en er net zo mooi uitziet als op t plaatje :D

  BeantwoordenVerwijderen