donderdag 10 september 2015

Oeps hahaha

Vanmorgen kreeg ik een heel grappige mail. Ik heb hem even hier onderaan neergezet. Ik ben namelijk, schrik niet, gisteren door rood gereden. Gisteren nota bene. Hahaha, dat gaat nogal moeilijk als je geen auto van binnen hebt gezien, laat staan een verkeerslicht. En op door rood rijden daar staat een boete op. Een fikse boete, snif snif. Maar, voorafgaand aan deze mail schijn ik verschillende schriftelijke brieven te hebben ontvangen, die ik nooit betaald heb. Oeps. Ik hoorde vannacht al regelmatig het geklepper van de brievenbus, toch dom van mij om daar toch geen aandacht aan te schenken. En nu moet ik binnen drie dagen betalen. Ik ben heel benieuwd of de banken in het weekend ook zaken willen doen met deze instantie. Ik niet namelijk.
Zo'n mail komt toch helemaal niet geloofwaardig over? Zonder enig bewijs (kenteken) en zonder plaatsaanduiding waar het verkeerslicht staat, neemt toch helemaal niemand zoiets serieus? Zelfs als het er wel serieuzer uit had gezien zou ik er niet veel mee doen. Officiële instanties gaan zo niet te werk. Maar blijkbaar zijn er toch altijd mensen die erin trappen en zolang die mensen er zijn, zullen deze mails vast ook verstuurd worden.

Gevaarlijker vind ik het dat als je op een link gaat klikken in je mail en dat dan je computer geblokkeerd wordt, wat je alleen kunt opheffen door een bepaald bedrag te betalen. Ik hoorde daar laatst iets over op het journaal geloof ik. Betaal je niet, dan krijg je een of ander rottig virus op je pc waardoor je kunt fluiten naar je foto's en bestanden. Dat is iets minder oeps. Het ging dan om openstaande bedragen die je nog zou moeten betalen. Sinds ik alle financiën op een rijtje heb hier thuis weet ik precies wat ik wanneer moet betalen en aan wie. Dat is geen probleem, want normaal gesproken betaal ik alles meteen zodra ik iets koop. Maar als je het precies weet dan komen die mails niet geloofwaardig over wat mij betreft.
Krijgen jullie ook wel eens zulke 'grappige' mails?

--------------
Geachte bestuurder,
U ontvangt deze e-mail omdat uit onze administratie is gebleken dat u een openstaande bedrag heeft staan wegens het overtreden van een verkeersvoorschrift. Uit de roodlichtcamera controle is gebleken dat u door rood bent gereden. Hiervoor hanteren wij een minnelijke schikking van €238,72 (inclusief administratiekosten). Wij hebben u meerdere malen per brief verzocht om de betaling te voldoen. Dit bedrag is tot op heden nog niet voldaan.

Informatie over de overtreding en de opgelegde administratieve sanctie
Omschrijving overtreding: Rijden door rood.
Datum:                           9 september 2015
Openstaande bedrag:       €230,00
Administratiekosten:        €8,72
Te betalen:                    €238,72
Wij verzoeken u om het verschuldigde bedrag binnen 3 dagen over te maken naar tegenrekening NL64INGB0747769249 te naam van C.I.J.B. Te Leeuwaarden.
Vermeld de betalingskenmerk bij uw omschrijving: 21037432
Mochten wij uw betaling niet op tijd ontvangen zijn wij genoodzaakt het verschuldigde bedrag te verhogen.Wij hopen echter dat u voor een tijdige betaling zorgt en dat we hiermee de incasso maatregel achterwegen kunnen laten.

Hoogachtend,
Centraal Justitieel Incassobureau

4 opmerkingen:

  1. Gelukkig weten meer en meer mensen dat ze niet moeten ingaan op dergelijke mails. Ik snap niet dat deze vorm van oplichting blijft rondgaan, ergens moeten er dan toch nog mensen zijn die betalen zonder zich vragen te stellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een maffe mail. Er schijnt inderdaad een eng virus achter schuil te gaan, dus nooit op klikken.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen