zaterdag 26 september 2015

Nazomer en dekbedden tip!

Zou er nog een nazomer komen? Ik hoop het! Grijs weer is niet helemaal mijn ding en nu ook de verkoudheid en snottebellen weer hun intrede hebben gedaan in ons huis verlang ik toch ook wel weer naar een paar mooie zonnige dagen. De afgelopen tijd hebben we ook af en toe wel zo'n dagje gehad. Even buiten zitten in het zonnetje, beddengoed buiten aan de lijn, heerlijk! Dan ben je die regendagen ook snel weer vergeten.
Vanmorgen begon het hier veelbelovend met een heerlijk zonnetje, maar met dat ik de was wilde ophangen trok de lucht toch dicht met donkere wolken. Dus hangt de was weer eens binnen. Jammer! Volgens mij is er nog geen drup regen gevallen, maar de dreiging ervan is ook niet zo heel fijn. Ik geloof dat de vooruitzichten voor komende week wel aardig goed zijn, dat hoop ik dan maar. Want erg veel zin om de zomerkleren op te ruimen heb ik nog niet en de hoop op nog een paar dagen mooi weer is voldoende om het gewoon lekker uit te stellen!

De dekbedden heb ik al wel weer omgewisseld van de kinderen. Elk heeft een eigen vier seizoenendekbed en het zomerdeel was toch wel wat fris aan het worden. Zelf hebben we het zomerdeel er nog wel in, wellicht dat dat bij een volgende bedverschoning ook verwisseld gaat worden. Maar erg koud heb ik het tot nu toe nog niet gehad. Het nadeel van al die verschillende dekbedden is dat je ook altijd een deel hebt wat je niet gebruikt. Eerst had ik ze op zolder liggen in een vaste kast, maar het is telkens een behoorlijk volume en het neemt behoorlijk wat ruimte in. Ook is het telkens (nou ja, maar twee keer per jaar, maar toch) een gesleep om ze te verwisselen. Maar inmiddels heb ik er een prima oplossing voor gevonden. Het deel wat ik niet gebruik vouw ik op en leg dat onder het hoofdeinde van de matras in bed. Helemaal met wat verkoudheid is het helemaal niet erg om een beetje hoger te liggen met je hoofd, en bij jonge kinderen zonder dikker kussen toch ideaal om zo het bed zonder al te veel moeite iets omhoog te laten lopen. Het scheelt veel ruimte op zolder en gesleep en ik ben de dekbedden nooit meer kwijt. Bovendien is het meteen duidelijk welk dekbed van welk kind is. Niet dat het erg is dat het verwisseld wordt, maar toch ;-) Dat het zo simpel kan zijn!

Bij ons werkt het dan weer niet, want met een boxspring is het een stukje minder handig (en het oog wil tenslotte ook wat ;-)

2 opmerkingen:

  1. Bij de zeeman en action, maar ook de blokker verkopen ze van die vacuum zakken. Ik heb een matras onder mijn bed liggen, en tussen dat matras en mijn bed nog 2 van die vacuum zakken met dekbedden en kussens er in. Ideaal, en neemt echt weinig ruimte in. Wie weet is dat ook nog een idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is nu prachtig nazomer, dus je wens is uitgekomen. Bedankt voor de tip over het dekbed! Ik ruim het zelf op door het te verstoppen op het logeerbed met een sprei er over.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen