dinsdag 3 maart 2015

Verbazend

Over sommige dingen blijf ik mij verbazen. Zo stond er een paar weken geleden ineens een mandje met plantjes bij de voordeur. Man vond hem foeilelijk en wilde hem meteen in de kliko gooien. Ik hoop er ooit nog eens achter te komen waar die vandaan komt en heb dat dus weten te verhinderen. Er zat geen briefje bij, dus man blijft erbij dat iemand die daar voor zijn lol heeft neergezet waar wij dus geen belang bij hebben. Dus... Ik weet het ook gewoon echt niet. Erg goede oefening dus om overbodige zooi de deur uit te doen.

Gisteren wilde ik een begin maken met de belastingaangifte. Ik had alle papieren keurig op een rijtje. Alleen een jaaroverzicht van de spaarhypotheek kan ik niet vinden. En ik kan me herinneren dat ik dat vorig jaar ook niet kon vinden, ik geloof dat die pas eind maart kwam of zo. Ik geloof ook niet dat we die gegevens meteen nodig hebben, maar voor mijn eigen overzicht vind ik het wel heel fijn om alle gegevens op een rijtje te hebben.
Verder had ik andere gegevens wel weer nodig. En ik kon mij niet herinneren dat ik vorig jaar ook die gegevens moest invoeren. Toch gek hoe je sommige dingen toch snel weer vergeet. Ik weet nu in elk geval wel wat ik nodig heb en we zullen binnenkort de aangifte toch helemaal klaar maken. In elk geval heb ik in de gauwigheid toch gezien dat we waarschijnlijk geld terug gaan krijgen. Niet zo heel veel, maar terugkrijgen is in elk geval beter dan bij te moeten betalen.
Zijn jullie er ook al mee bezig geweest?

En het meest verbazingwekkende van deze week? Dat ik een reclame voorbij zag komen van een tandpasta speciaal ontwikkeld voor mannen. Whahahaha ik denk ook echt dat mannelijke tanden vrouwelijk kunnen gaan stralen door het gebruik van tandpasta. Nou ja, er zal vast vraag naar zijn, als cadeautje voor vaderdag of zo...

5 opmerkingen:

 1. De gegevens van je spaarhypotheek kun je toch gewoon inzien bij je bank? Daarbij kun je ook nog je financieel jaaroverzicht inzien bij telebankieren en printen. Daar staat alles op. Wij hebben de aangifte direct zondag al gedaan en krijgen een fijn bedrag terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga dit jaar voor het eerst in jaren weer zelf aangfite doen. Tot vorig jaar deed mijn boekhouder dat ivm met zakelijke activiteiten. Ben heel benieuwd wat ik allemaal tegenkom... Ik heb wel een checklist IB gemaakt; een Exelletje met documenten/gegevens die ik nodig heb voor mijn aangifte, dus het begin is er... Ook heb ik altijd een 'verzamelmapje' klaarliggen waarin ik alles verzamel voor de IB.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tandapasta ken ik nog niet. Maar erg apart inderdaad....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gek hè, dat van die tandpasta! Nou heeft mijn man wel een andere dan ik maar dat heeft niets met die reclame te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is geen vraag naar; die vraag wordt op die manier (slim) gecreeerd.

  BeantwoordenVerwijderen