maandag 15 juni 2015

Groot mysterie

Ik ben een pyjama kwijt. Van mijzelf. En dat vind ik op zijn minst heel suf. Echt heel erg suf. Want hoe kun je nu een pyjama (twee-delig zelfs) kwijtraken en hem ook niet weer kunnen vinden?
Ik weet nog wanneer ik hem voor het laatst aan had. Anderhalve week geleden. Ik kan terughalen dat ik daarna heb gedoucht. Maar wat ik toen met die pyjama heb gedaan? Dat is mij een groot raadsel. Diezelfde dag gingen wij namelijk een weekend weg en toen heb ik bewust een schone pyjama meegenomen.
Meestal heb ik een goed geheugen. Helemaal als ik niet zwanger ben, dan kan ik me dingen vrij goed herinneren. Maar na het weekend weg wist ik echt niet meer wat ik ermee gedaan had en waar ik hem zou kunnen terugvinden. Inmiddels heb ik alle vieze was wel gewassen, maar ik ben hem niet tegengekomen. Zo'n ding kan toch niet zomaar anderhalve week verstopt blijven of erger nog helemaal verdwijnen? Het was een wat oudere pyjama die niet eens meer zo heel mooi was, dus in die zin vind ik het niet erg, maar ik vind het vooral heel frustrerend dat ik niet weet wat er mee gebeurd is.
Gelukkig ben ik niet de enige. Vanmorgen kon onze vierjarige zoon zijn broek van gisteren niet meer vinden. Dat was een groter drama, want hij wilde hem per se aan. Uiteraard had hij geen idee meer waar hij hem had uitgedaan, laat staan waar hij hem neergelegd had. Of neergegooid, want zijn kledingstukken vliegen nog wel eens de kamer door, of de trap af, of... Vanmorgen kon ik hem ook zo snel niet vinden, maar ik zal straks eens boven op zijn kast gaan kijken. Ik ben heel benieuwd waar ik die broek ga tegen komen. En of ik mijn pyjama nog weer terug zal vinden en vooral waar dat zal zijn. De grootste mop is wel dat ik vrijwel nooit sokken kwijt raak, daar hoor ik andere mensen nog weleens over klagen. Raken jullie wel eens kledingstukken 'kwijt'? En waar vind je ze dan weer terug? Of blijven ze weg?

6 opmerkingen:

 1. Ja, in het weekend was ik mijn wit kort jasje kwijt. En weet niet waar het gebleven is. Ik hoop niet in de kringloopzak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel soms vind ik iets terug in een dekbedovertrek... vraag het me niet... En regelmatig raak ik sokken kwijt in de was en die komen nooit meer terug. Succes met zoeken! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ooit een fijne rugzak kwijtgeraakt. Terwijl ik hem echt mee naar huis had genomen. Ik snap er nog steeds niets van. Zit jouw pyjama niet in een dekbedkhoes of zo?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, laatst één sok! Die kwam uiteindelijk uit een trui vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sokken, vooral die van de manlief, zijn eeuwig alleen als ze uit de was komen.......
  Soms gooien we alle sokken op een hoop en dan vouwt mijn vriendin die dat leuk vind, zomaar 60 paar bij elkaar.......erg he?

  BeantwoordenVerwijderen