maandag 1 juni 2015

Maandag

Op maandag kom ik meestal moeilijk op gang. Op de een of andere manier zit de rust van zondag nog in mijn hoofd en in mijn lijf. Maar vanmorgen werd dat een stuk gemakkelijker gemaakt doordat ik iets na half 9 een afspraak had. Man bracht de kinderen naar school en ik was dus al vroeg op pad. Meteen door naar de winkel voor een paar 'vergeten' boodschappen en toen was ik ruim op tijd voor mijn kopje koffie thuis.
Het geeft toch wel een goed gevoel om een kopje koffie te drinken terwijl je toch al het een en ander hebt gedaan. Meestal breng ik 's morgens eerst de kinderen naar school om vervolgens wat te gaan aanrommelen in huis. Moet ik nog naar de winkel dan zit ik altijd met dat kopje koffie in mijn maag euh hoofd. Drink ik die zoals gebruikelijk om een uur of 10 dan is de ochtend al bijna helemaal voorbij voor ik terug ben van de winkel. Drink ik die iets eerder om een uur of half 10 dan drinkt het niet alleen iets minder prettig, maar op de een of andere manier duurt het dan alsnog lang voor ik daadwerkelijk weg ben.
Wat een geneuzel over koffie zeg. Het lijkt wel alsof ik heel erg verslaafd ben, maar meestal drink ik maar twee kopjes koffie per dag. 's Morgens één en 's avonds één. Dat valt dus eigenlijk best wel mee.

Vervolgens verschoonde ik ons bed. En ik weet niet of ik heel erg optimistisch ben, maar het beddengoed wappert buiten in de zon, euh die schijnt weer eens achter een aantal dikke wolken. Ik heb buienradar van tevoren gecheckt en het zal de komende uren droog blijven. Maar de stoep was om een uur of half 12 nog niet helemaal droog. Ik hoop dat mijn was sneller droogt. Gelukkig is het redelijk dun katoen, dus ik heb goede hoop en anders moet het maar nadrogen in het trapgat, want een droger heb ik niet. Niets is zo fijn als beddengoed dat buiten is gedroogd. Helemaal als het zulke grote stukken zijn van ons bed. Gelukkig is er mooi weer in aantocht als ik de berichten mag geloven, dus de rest van de bedden ga ik maar later in de week doen.

Vervolgens had ik ook nog eens ruim de tijd om de aardappels voor de ovenschotel van vanavond te schillen en te koken. Dat scheelt mij vanmiddag weer wat werk. Het was dan niet zo handig om bij het weggooien van de schillen de helft te laten vallen in de speelgoeddoos van dochterlief. Maar gelukkig zijn dat soort dingen snel opgeruimd.
Tussendoor ook nog een paar wassen van de lijn gehaald en opgevouwen en een belangrijke mail verstuurd. Ach, genoeg te doen en als ik nou eens elke dag zo'n productieve dag zou hebben... Daar gaan we voor. Maar om als beloning om aan het eind van de week heerlijk in het zonnetje te kunnen zitten... Dat zou wel fijn zijn.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk hoe jij over je kopje koffie schrijft: ik herken me daar volledig in :)
  Alleen kom ik er niet met twee kopjes per dag, ik vrees dat ik wel verslaafd ben.
  En ja, de was... die hangt hier ook buiten te wapperen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ook hoor, dat koffieverhaal is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben zo benieuwd naar wat jij "aanrommelen" noemt.... Blijkbaar niet iets "nuttigs"? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook fijn om 's ochtends meteen effectief te zijn. Ik sta om half zeven op en werk aan mijn blogs. Om 7.50 ren ik richting school met mijn jongste zoon. Eenmaal thuis werk ik weer en om 10 uur heb ik mijn koffie dan ook echt verdiend!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen