woensdag 20 januari 2016

Huisvrouw

Tja, ik kan er niet onderuit, met vier kinderen en geen baan buiten de deur wordt je al snel gezien als huisvrouw. En met alle dingen die ik doe, voornamelijk kinderen bezighouden en het huishouden ben ik er ook wel trots op dat ik mezelf een huisvrouw noemen mag. Na een half jaar ook wat betreft het huishouden zo'n beetje uit de running te zijn geweest vind ik het echt weer heerlijk om de dingen in huis weer op te pakken.
Ja ik weet het, het klinkt raar. Ik heb altijd gezegd en geschreven dat ik geen poetswonder was en ook nooit zou worden, maar momenteel geniet ik er echt wel een beetje van. Heerlijk om weer wat energie te hebben en vooral om weer mobiel te zijn. En het huis weer zo'n beetje onder controle te hebben en te krijgen. Genoeg te doen hier! Wassen, schoonmaken, opruimen tussen de voedingen en verschoningen door, ineens vind ik het niet meer zo erg. Hopelijk zeg ik dat over een jaar of wat ook nog, dan zie ik de toekomst als huisvrouw zonnig tegemoet.

Nou ja, toekomst als huisvrouw... Ik zou als de kinderen iets groter zijn toch wel graag weer eens gaan werken. Dat roep ik ook al tijden, maar door de komst van jongste telgje is die wens wel weer een paar jaar naar achteren geschoven. Dat geeft niets, want ik houd er van om thuis te zijn. En om eerlijk te zijn is het ook wel eens praktisch, zoals nu, nu ik de hele week alle kinderen ziek thuis heb. Ik weet niet hoe het komt dat onze kinderen zo vaak, zo erg en zo lang ziek zijn. Dikke pech zei de huisarts erover en we kregen weer eens een antibioticakuur mee. Zelf doen man en ik gelukkig zelden mee. Zolang ik ze nog borstvoeding gaf viel het trouwens heel erg mee met ziek zijn, maar zodra ze ermee stopten ging het mis.
Dikke pech dus. Helaas worden ze van zo'n opmerking niet beter en dus is het weer uitzieken geblazen. En dan is het wel zo praktisch om thuis te zijn, om niet allerlei opvang en oppas te hoeven regelen of zelf vrij te nemen als je aan het werk bent. Eén keer per jaar zal nog wel gaan, maar 5 keer een week? Of twee weken?

Ach, wat klaag ik toch, ik geniet nog maar lekker van mijn onofficiële zwangerschapsverlof :-)

5 opmerkingen:

 1. Dat vind ik dus ook heerlijk aan thuis zijn: geen paniek als de kinderen plots ziek zijn en je geen opvang hebt. Dat was in het verleden wel anders toen ik nog werkte...
  Mijn kinderen zijn al een heel pak groter dan de jouwe, maar toch vind ik het nog steeds heel waardevol om er altijd voor ze te zijn. Ik hoop dan ook nog lang 'huisvrouw' te mogen blijven.
  Veel beterschap aan de zieken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het is idd heel fijn om er voor de kinderen te zijn. Ook al zijn ze wat groter. En als ze ziek zijn willen ze toch het liefst mama of papa!

   Verwijderen
 2. Heerlijk toch, om voor ze thuis te zijn, zeker als ze ziek zijn. Lijkt me verschrikkelijk om dan opvang enzo te regelen, en ze hebben toch het liefst papa of mama....
  Geniet van je onofficiële zwangerschapsverlof en dat je weer wat energie krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zeker niet raar dat je het fijn vindt dat je je handen weer kunt laten wapperen. Het huishouden is hartstikke belangrijk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf ben ik ook op een andere manier huisvrouw geworden en ik durf nu hard op te zeggen, ik geniet er wel van. Mijn kinderen zijn een stuk groter dan de jouwe maar het is ook fijn om er voor ze te zijn. En ik geniet ook van een schone badkamer, gestreken wasgoed en s"middags een stuk zelfgemaakte kruidkoek bij de thee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen