dinsdag 13 januari 2015

Kennis

De laatste tijd ben ik veel meer bezig met mijn geloof en ik merk dat ik daardoor over veel dingen anders ga nadenken en dat ik veel meer blij ben met mijn geloof en met God. Mijn leven wordt erdoor verrijkt en ik ga steeds meer beseffen hoe groot God is. Onlangs kwam ik ergens op internet het idee tegen om bijbelteksten uit je hoofd te leren. Het idee is dan dat je dan de bijbel weer heel goed gaat lezen en steeds beter de bijbel leert kennen. Als je veel dingen uit je hoofd weet, dan heb je het ook sneller paraat.
Ik kwam een citaat tegen die denk ik wel van toepassing is hierop, namelijk kennis bezitten geeft twee voordelen, men oordeelt minder en men oordeelt beter. Zo gauw heb je je oordeel klaar staan, ook met betrekking tot het geloof en natuurlijk weet je het zelf altijd beter.
Ik ben inmiddels begonnen om bepaalde teksten te gaan leren en ik ben heel benieuwd wat het mij gaat brengen. Het kost slechts zo'n vijf minuten per dag en ik merk dat ik er daarna over de hele dag toch wel mee bezig ben. Natuurlijk gaat het niet lukken om de hele bijbel uit het hoofd te leren, maar hoe meer je leert, hoe meer je weet en hoe meer je ermee kunt. Ik ga het gewoon een tijdje proberen, lukt het niet, dan lukt het niet en er zijn ergere dingen om 5 minuten per dag aan te besteden.

Meer informatie kun je in dit artikel lezen. Doe je mee? Of toch maar niet?

6 opmerkingen:

 1. Ik doe dat eigenlijk al, omdat ik vaak Gods woord biddend uitspreek, dus dan onthou je het ook vanzelf :) En dat is ook erg prettig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tenminste,dat deed ik altijd ;) Ben er nu weer pas mee begonnen :)

   Verwijderen
 2. Goede tip. Ik doe het niet maar probeer wel per dag een tekst helemaal uit te spitten. Wat staat er voor, wat er na, wat wordt er mee bedoeld enzovoorts. Soms vergeet ik het een dag maar ik probeer het wel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga dat artikel eens lezen, het lijkt me wel een goed plan maar waar begin je dan?
  Want je kan wel bij Genesis starten maar het lijkt me toch het prettigst om echt teksten te leren die belangrijke dingen bevatten. Ik bedoel dat ik er niet echt veel aan heb om bijvoorbeeld de hele generaties/afstammelingen uit mijn hoofd te kennen.
  Heb jij enig idee waar je het beste kan beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben lid van een facebookgroep, waar iemand bepaalde stukken uitkiest om ze te leren. En idd geen afstammelingen, maar bijvoorbeeld een hoofdstuk uit een brief of het evangelie of een profeet. In heel je leven kun je toch niet de hele bijbel door.

   Verwijderen