woensdag 21 januari 2015

Rokjesdag!

Onlangs was ik mijn kledingkast aan het opruimen. En ik kwam er achter dat ik toch best wel veel leuke kleren heb. Voor mijn gevoel koop ik niet veel kleren en dan nog alleen in de opruiming, maar ondertussen heb ik best een mooie kast vol. Wat mij wel heel erg verbaasde was dat ik zoveel leuke rokjes heb. In de zomer draag ik eigenlijk alleen maar rokjes, ook al heb ik wel een paar driekwart broeken in de kast liggen. Maar in de winter draag ik eigenlijk alleen maar op zondag een rokje en verder niet.
Ik kan zonder problemen tien rokjes aanwijzen die ik prima in de winter kan dragen met een mooie maillot of legging eronder. Niet alle rokjes zijn geschikt om daarmee flink het huis schoon te maken, maar er zijn er ook bij die dat prima kunnen overleven. Toch kies ik meestal door de week liever voor één van mijn broeken. Toen ik bezig was met mijn kleding besloot ik dat het toch anders kan. Ik ga vanaf nu vaker een rokje dragen. En hoewel ik mooie broeken heb waar ik mij ook goed in voel is dat met een rokje toch wat anders. Op de een of andere manier voelt dat toch vrouwelijker. Het geeft me zelfs wat meer energie en nu ben ik dus lekker bezig in huis. Dankzij een rokje, hoe bizar! Of was het dankzij minder suiker? Nog steeds heb ik meer energie voor mijn gevoel en het wordt steeds gemakkelijker om de suikerproducten te laten staan.
In elk geval kun je me vanaf nu vaker tegenkomen in een rokje! Ook al blijf ik maillots en leggings wel vreselijk vinden. En het wordt dan wat lastiger om slippers te dragen, wat ik dan wel weer mis. Niets zo fijn om op slippers te lopen, zelfs als het vriest!

Draag jij graag een rokje, of kies je toch liever voor een broek?

4 opmerkingen:

 1. Toevallig de afgelopen dagen een rok. Voelt inderdaad toch anders dan een broek :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik draag 's zomers ook vaak een rok, maar nu in de winter alleen maar broeken. Toch eens kijken of ik nog een warme maillot/panty heb, doe ik komende week ook een keer een rok aan,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk draag ik nooit een broek, zelfs niet als we gaan fietsen, een rok zit zoveel prettiger, vooral de tricot rokjes en daar kun je heel goed mee schoonmaken hoor.
  Doe dan wel een oud exemplaar aan.
  groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. draag altijd een rok , nooit een broek , ook vanuit overtuiging,dat een rok voor vrouwen bedoeld is ..
  nooit een man met een rokje zien lopen ......

  BeantwoordenVerwijderen