maandag 26 januari 2015

Ontrommelen en panty's

Gisteren trok ik mijn panty's aan en die zaten lekker! Tijden heb ik met tegenzin panty's gedragen, want of ze zaten helemaal niet lekker, of ze waren al binnen een halve dag stuk. En kinderen helpen daar helemaal niet mee. Laarsjes of jassen met klittenband is echt dodelijk voor mooie panty's. Maar ik heb ook weleens gehad waar ik bij het aantrekken al een ladder erin wist te krijgen. En dat niet door lange teennagels, maar gewoon door ze aan te 'trekken'. Waarvoor ze toch eigenlijk ook bedoeld zijn.

Maar sinds kort heb ik wel goede panty's en die koop ik? Bij de Lidl. Echt waar en die draag ik met veel plezier en ze gaan lang mee. En de prijs die ik ervoor betaald heb? 2 euro! In het opruimvak, dat dan weer wel, dus als ze gewoon in het schap liggen zijn ze vast een tikkie duurder. Maar de prijs wat mij betreft zeker waard. Alleen 'normale' slijtage bij de tenen ken ik, voor de rest blijven ze er mooi uitzien en zijn ze ook steviger dan mijn 'oude' van de Hema. Ik weet het wel, in het vervolg haal ik mijn panty's bij de Lidl (en wat op voorraad, want ze hebben ze niet standaard in het assortiment).

Eigenlijk zou ik de stukjes op maandag schrijven over huishouden. En dat is meteen het probleem vandaag: ik kom echt nergens aan toe. En wat nog erger is: zonder aanwijsbare reden. Echt een beetje lummelen, aanrommelen, bankhangen, de zorgverzekering gebeld en teleurgesteld dat ik geen compensatie kan krijgen, oh ja wel een wasje gedraaid, die overigens nog moet worden opgehangen. En blogjes lezen, heel veel blogjes lezen. Iedereen lijkt wel te ontrommelen en dat wil ik ook. Maar dan moet ik niet op mijn luie gat blijven zitten. Inderdaad, tot die conclusie ben ik wel vaker gekomen en wat doe ik dan? Blogjes schrijven. Ook heel leuk, maar nuttig? Nah. Voor het huishouden in elk geval niet.

En dus: ga ik zo eerst maar een wasje ophangen en daarna koken en vanavond maar de strijk proberen weg te werken. Dan heb ik tenminste nog wel iets nuttigs gedaan vandaag. De rest van de week maar beter huishouden, want dat is op sommige plekken echt nodig. Had ik maar minder spullen en minder troep, dat zou vast helpen.... En daar ben ik weer bij ontrommelen. Ik onderken al dat het nodig is, maar waar begin je toch? Zou ik ooit kunnen schrijven dat al die zooi die ons nu in de weg ligt er niet meer is? (En ja er ligt echt troep in de weg en dat wil ik eigenlijk niet!)

4 opmerkingen:

 1. Beetje bij beetje. Ik ben bijv in de badkamer begonnen. Ik heb daar twee kasten. Paar weken later een kastje in de keuken etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Herkenbaar v.w.b. ontrommelen. Maar ineens had ik er zo genoeg van. Ben als een razende Roeland aan de gang gegaan. Was daarna bekaf. Dus moest een andere aanpak: dagelijks een extra klusje/kastje en dat noteren.
  Ben nu een week bezig en merk al resultaat. Echt waar.

  Vandaag volledige werkdag buitenshuis en moe. Dus nu alleen slechts 2 planken van een keukenkastje schoongemaakt en opgeruimd. Ook iets in de doos voor de kringloop gedaan. En ja.... het werkt verslavend. Hopelijk vind jij ook de juiste modus.
  En hopelijk blijf ik m houden...

  Succes! Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd ook niet van panty's. Ik draag liever stay ups als het echt niet anders kan. Fijn dat je prettige hebt gevonden!

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, hier nog een die aan t ontrommelen is. Ik vind het een kunst balans daarin te vinden en niet door te schieten, 1 dag heel veel en de rest uitgeput ervan te zijn😕. En blogjes schrijven en lezen stimuleert mij ook wel weer merk ik😉.

  BeantwoordenVerwijderen