maandag 5 januari 2015

Nieuw jaar, nieuwe week

Eerst wens ik jullie allemaal een goed, gezond en gelukkig 2015!
Bij deze heb ik mijn blog weer nieuw leven ingeblazen. En ik ga dat dit keer een beetje meer gestructureerd aanpakken. Ik heb vaak inspiratie genoeg voor allemaal leuke blogjes, maar op de één of andere manier komt er soms niet zoveel van terecht. Helemaal in vakantietijd schiet het bloggen er vaak bij in. Dus vandaar een heel nieuwe start vandaag. Bij deze ook de belofte om bij andere blogs te reageren. Ik lees veel blogs, maar het reageren schiet er dan vaak bij in, terwijl ik het in elk geval wel heel leuk vind als iemand op mijn blog reageert.

Ik las al bij andere bloggers dat ze wat structuur aanbrachten in hun blog. Wel heel grappig, want ik loop ook al wat langer met dat plan rond. Met name om te voorkomen dat ik teveel blijf hangen in een bepaalde modus. Door te werken met verschillende thema's op verschillende dagen hoop ik niet alleen een huishoudblog te worden, maar ook geen klaagblog. Mijn leven is gevarieerd en daar wil ik mijn blog ook aan werken.

Uiteraard speelt het huishouden een rol in mijn leven. En dan met name de wens om het ooit een keer soepel en fijn op de rit te hebben. Daarom zal elke maandag mijn blogje daaraan gewijd zijn. En waarom op maandag? Dan begint de nieuwe werkweek als een blanco blaadje, een week waarin ik met frisse moed kan gaan beginnen en weer alle goede voornemens kan opschrijven en tegelijk dwingt het schrijven over het huishouden mij toch om echt bezig te gaan.

Op dinsdag zal ik mijn blogjes schrijven met het oog op mijn geloof. Dat speelt namelijk een heel belangrijke rol in mijn leven. Geloof me maar, dit zal niet altijd zwaarmoedig zijn, soms een gedachte die al wat langer door mijn hoofd speelt en die ik graag met jullie wil delen. 

Op woensdag staat voedsel centraal. De ene keer zal het een recept zijn, de andere keer een weekmenu of iets anders als het maar met voedsel te maken heeft.

Op donderdag zal ik schrijven over iets wat mij bezighoudt, iets wat ik meegemaakt heb, of mijn mening over een maatschappelijk of politiek onderwerp. En ja, dat kan inderdaad van alles zijn!

Vrijdags zijn de kinderen hier (nog) vrij en dus thuis en dan zal het gaan over kinderen. Ontwikkelingen, leuke uitspraken of een mooie anekdote kan ik dan hier kwijt.

In het weekend zal ik in de regel niet gaan bloggen. De tijd zal uitwijzen of deze opzet ook een beetje werkt, het kan best zijn dat ik af en toe een dagje mis of dat er wat gehusseld wordt, pin mij daar niet op vast, het is meer een structuur voor mijzelf om gevarieerder te schrijven en daardoor mijn leven te verrijken.

7 opmerkingen:

 1. Leuk bedacht, ik blijf jou en je gezin via je nieuwe blog volgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier nog een nieuwe volger.
  Ik ben zelf vanaf 1 januari het blog dagboekster.blogspot.nl begonnen, waar ik ook bepaalde thema's ter sprake wil brengen, zoals mijn 'lijnpoging 2015'. Mijn voornemen is (zoals mijn blognaam al zegt) dit dagelijks te doen, de ene keer kort, de andere keer wat langer. Ik ben benieuwd hoe jou het thema-bloggen vergaat. Mocht je mij ook willen volgen, dan kan dat o.a. via mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan ik je hier niet volgen via een volgbutton (of hoe heet zo;n ding?)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een volgbutton geplaatst, als het goed is moet dat werken. Ik wil er ook nog eentje plaatsen van bloglovin, maar ik weet niet meer hoe dat moet, komt vast wel weer in een helder ogenblik!

   Verwijderen
 4. Duidelijke indeling zeg! Ik wissel onderwerpen niet af, maar eigenlijk niet volgens zo'n vast stramien.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. handig zo'n indeling voor je blog week :-)
  Ikzelf blog zoals mn hart me ingeeft :-) dan eens veel dan eens weinig dan eens over dit dan weer over dat.

  BeantwoordenVerwijderen